View unanswered posts | View active topics It is currently Mon May 22, 2017 4:26 pm



Reply to topic  [ 7 posts ] 
 [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up 
Author Message
Post [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up
excuse me, I'm having trouble here :cry:
I've downloaded and install the game + the update 1.10 patch correctly and then applying the 'full' english patch, but when I play the game the broccoli logo at the beginning of the game just showing black screen. I think "nah, maybe there's a little bug here, not a big problem" and continue playing the game. but then, the movie after choosing the heroine is just showing black screen again! it seems all the movie/animation inside the game won't appear (only showing black screen).

I don't know how to fix it, please help me ;)

p.s: I've tried re-installing the game and play it without inserting the english patch. but it still only showing black screen (both the broccoli logo & ingame movies) :roll:


Last edited by icco on Mon Sep 26, 2011 4:42 am, edited 1 time in total.



Mon Sep 26, 2011 3:41 am
Profile
User avatar

Location: US
Post Re: broccoli logo & ingame movies won't show up
icco wrote:
excuse me, I'm having trouble here :cry:
I've downloaded and install the game + the update 1.10 patch correctly and then applying the 'full' english patch, but when I play the game the broccoli logo at the beginning of the game just showing black screen. I think "nah, maybe there's a little bug here, not a big problem" and continue playing the game. but then, the movie after choosing the heroine is just showing black screen again! it seems all the movie/animation inside the game won't appear (only showing black screen).

I don't know how to fix it, please help me ;)

p.s: I've tried re-installing the game and play it without inserting the english patch. but it still only showing black screen (both the broccoli logo & ingame movies) :roll:


If you are on Windows 7/ Vista, then turn off desktop composition for both GA_start and the GAEL application. That might help, I'm not really sure if that's the problem.

_________________
It's funny because I still haven't completed all the routes.


Mon Sep 26, 2011 4:31 am
Profile
Post Re: broccoli logo & ingame movies won't show up
Weaht wrote:
If you are on Windows 7/ Vista, then turn off desktop composition for both GA_start and the GAEL application. That might help, I'm not really sure if that's the problem.


it works!! thank you very much! :D


Mon Sep 26, 2011 4:41 am
Profile
Cadet
User avatar

Location: Philippines
Post Re: [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up
GA_start or GAEL_start for the Desktop Composition?


Wed Sep 28, 2011 12:42 am
Profile
Fate of Sixty Years
User avatar
Post Re: [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up
Just disable it on whatever .exe you're opening the game with.

I use shortcuts, therefore I'd tell the shortcut to disable desktop composition in its properties.

_________________
Image


Wed Sep 28, 2011 2:19 am
Profile
Stranger
User avatar

Location: Anonymous
Post Re: [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up
SquallTemnov wrote:
Loodee wrote:
Hooves wrote:
After applying the subtitled movies pack, the movies just go completely black on me. The sound works perfectly fine, but there is nothing but a pitch black screen in the background. Is this because I need a new video encoder? The original and Moonlit Lovers' movies worked perfectly fine for me. Unless Eternal Lovers runs on a completely different system then the original and Moonlit Lovers.


I have this problem aswell, but it was like this the first time i started the game, when I didn't have any translations.
The movies only have a black screen, but the audio works fine. Also, when I try and open the vids from the gallery, the same thing happens.



Look`s like I`ve found the solution. Right-click on GAEL.exe -> Compartibility -> check "Disable desctop composition"

It seems, the problem emerges on Windows 7x64 and is caused by "aero" desktop.


Quote:
The movies seem to work now ( I atleast see the opening video with "BROCCOLI"). Thank you. I originally thought the problem was similar to Soul Link's error when the opening plays (of course instead of crashing, it's a black screen) and you need a better video encoder. So I overlooked such a simple solution.


Issue solved in the Reporting Thread.


Wed Sep 28, 2011 3:26 pm
Profile
Post Re: [SOLVED] broccoli logo & ingame movies won't show up
that solution isn't working for me


Sun Oct 04, 2015 7:12 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.